Senirkent 16 Haziran 1952 tarihinde ilçe olmuştur. 1952 yılında Başköy (Bisse), 1961 yılında Akkeçili köyleri Senirkent’e bağlanmıştır. Günümüzde Senirkent ilçe merkezine Büyükkabaca kasabası, Uluğbey, Yassıören, Akkeçili, Başköy (Bisse), Gençali, Karib (Garip) ve Ortayazı (Güreme) köyleri olmak üzere bir kasaba, yedi köy bağlıdır. İlçe teşkilatlanmasını tamamlamış olup taşra teşkilatının tamamı mevcuttur.

İlçemizin ilçe olmasında emeği geçen dönemin başbakanı sayın merhum Adnan MENDERES ve bu günlere gelmesinde emeği geçen, ismini sayamadığımız bütün geçmişlerimizi şükran minnet ve saygı ile anıyoruz.

1952 Tarihli basında yer alan haber